Det här erbjuder jag

Psykosyntes

Psykosyntes är en metod och ett sätt att se på människan och hennes sökande efter självkännedom. Det omfattar hela människan – kropp, känsla, själ och intellekt – och fokuserar på det friska. Genom psykosyntesterapi kan du bearbeta och läka psykologiska sår, bli medveten om dina beteendemönster och ta kontrollen över dem. Du får också stöd i din längtan efter en djupare mening i tillvaron. Många som väljer psykosyntes har kommit till en punkt i livet när meningen ifrågasätts. Hur har jag hamnat här? Jag har allt jag rimligen kan önska mig, ändå saknar jag något.

Syftet med psykosyntesterapi är att göra dig medveten om din potential. Med hjälp av samtal, gestalttekniker, guidade meditationer och visualiseringar, fri teckning, kroppsrörelse, symboler kan du tillsammans med din guide frigöra dina resurser.

Psykosyntes brukar kallas en psykologi med själ. Metoderna och förhållningssätten i psykosyntes skapades av italienaren Roberto Assagioli. Man skulle också kunna kalla Psykosyntes en psykologi med Vilja - eftersom Assagioli menade att viljan är psykets mest centrala funktion. Han delade upp viljan i tre olika aspekter - den starka, skickliga och goda viljan. I psykosyntesterapi utforskar vi de olika aspekterna av viljan inom oss som ett sätt att nå djupare självkännedom. Roberto Assagioli talade även om "Det lägre, respektive det högre omedvetna" - det omedvetna inom oss är mer än vår historia, menade han. Där ryms även vår potential, fantasi, kreativitet och andlighet. Att gå i psykosyntesterapi innebär därför att vi tittar bakåt och utforskar vår historia, för att sedan kunna gå framåt och leva vår potential mer fullt ut. Psykosyntes inkluderar såväl kognitiva metoder som bearbetande av känslor och en medvetenhet om kroppen. Man brukar säga att man i terapin arbetar med tanke, känslor och kropp.

Jag finns här för att hjälpa dig!

För er som bor i Nyköping, Oxelösund, Vingåker. Katrineholm, Flen, Gnesta, Lidingö, Täby, Danderyd och Nynäshamn.